Bogudgivelser

Jeg er forfatter til bogen ”At miste et barn er en livsproces”. Bogen handler ikke om mig, men er skrevet på baggrund af mit eget tab.

Jeg har stor erfaring med spædbarnsdød, og har, gennem årene, arbejdet meget med kvinder og familier der har mistet et barn.

Jeg rådgiver og superviserer også gerne fagpersonale der kommer i kontakt med forældre eller kvinder der har mistet et barn.

Læs mere om bogen:

Lektørudtalelse

At miste et barn er en livsproces (Susanne Østergaard)

Forfatter: Annemette Schønberg Johnsen

At miste et barn ved fødslen er en frygtelig oplevelse, som sætter sig livslange spor. Det er man slet ikke i tvivl om efter at have læst denne bog, som viderebringer 19 kvinders beretninger om spædbarnsdød gennem 4 årtier. Gennem disse fortællinger får man indblik i den enkeltes personlige sorg og måden at håndtere den på, i omgivelsernes reaktioner og hvordan holdningen til spædbarnsdød gennem tiden har udviklet sig i sundhedsvæsenet og den alm. offentlige mening. Kvinder, der mistede et barn i 1960’erne, skulle skånes for at beskæftige sig mere end højst nødvendigt med det triste uheld. Men mange år senere kan man stadig have behov for at arbejde med sin sorg. I vor tid har man indset vigtigheden af sorgbearbejdelse og for at inddrage hele familien i forløbet, men stadig kan man møde berøringsangst og en vis tabubelagthed fra omgivelserne. Bogen kan være en støtte for mødre i lign. situationer og for deres pårørende, og dens vigtigste funktion er at vise hvor forskellige reaktioner og handlemåder kan være. Den kan supplere rådgivningen i ”Landsforeningen til støtte ved spædbarnsdød” og har bud til professionelle indenfor området. Bogens forfatter er selv mor til et dødt barn, og denne vending udtrykker faktisk sagens kerne meget præcist.

bubble